Systém pro nepřímý styk s potravinami
V některých případech nestačí pouze vysoká kvalita materiálu, ale musí být podložena i příslušným certifikátem. Důvodem může být specifické místo použití a zatížení nátěru např. v hygienicky či zdravotně náročnějším prostředí (sklady potravin, přípravny potravin, nemocnice, pekárny, masokombináty, jídelny atd.). Zde je vyšší kvalita nátěru nejen funkční nutností, ale je i požadována projektantem či investorem.
Pracovní postup a materiály
1. PŘÍPRAVA PODKLADU
Podklad musí být vyzrálý, nosný, pevný, suchý a čistý. Nedržící podklady musí být beze zbytku odstraněny. Max. vlhkost podkladu 5 obj. %. Na kontrastní podklady použít nejprve podkladový nátěr.
POMOCNÉ PRODUKTY
DOPORUČENÉ NÁŘADÍ
2. POSTUP APLIKACE
Nanáší se 1-2 dostatečné a rovnoměrné neředěné nátěry, nebo zředěné max. s 5% vody. Při větším zředění produkt ztrácí své vysoké užitné vlastnosti. Při nanášení nástřikem přiředit do správné konzistence. Při lokálních opravách povrchu musí být použit materiál stejné konzistence, stejné šarže a musí být aplikován stejným způsobem. I tak mohou být, v závislosti na podmínkách, provedené opravy více či méně patrné. Tento stav je nevyhnutelný (viz. BFS Merkblatt č. 25).